Farklı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır ?

Pirinç , Kabak ve Otlu Yaprak Sarması Tarifi

Klasik zeytinyagli yaprak sarma tarifini hepimiz biliyoruz. Hep ayni, hep ayni:) Oysa uzum yapragini daha farkli malzemeler ile de doldurabiliriz. Bu zeytinyagli yaprak sarma tarifi klasik tarife goz kirpan ama ondan daha taze ve canli bir tada sahip bir ic kullanir. Bu farkli zeytinyagli yaprak sarmanin icinde kabak ve taze otlar kullaniyoruz ve bunun yaninda bol limon kullaniyoruz. Icinde 2 bardak dereotu, 2 bardak taze nane ve Tam yaz yaprak sarmasi. Ben bu zeytinyagli yaprak sarmasini Amerika’da San Francisco’daki Kokkari adli Yunan restoraninda kesfettim. Bu Yunan restorani Yunan yemeklerini biraz degistirerek sunan bir restoran. Her ne yediysem cok begendim. Bu da o tariflerden biri. Bu sarmayi oda sicakliginda yogurt ile sunmanizi oneririm.

Farklı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır ?

  • Yarim kilo taze ya da konserve üzüm yaprağı
  • 3/4 bardak zeytinyagi (pirinc ve sogan icin)
  • 1/2 bardak zeytinyagi (sarmayi pisirmek icin)
  • 2 su bardağı doğranmış sogan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarim bardak domates (kucuk dogranmis)
  • 2 bardak kabak (rendelenmis)
  • Yarim su bardak taze dereotu (ince dogranmis)
  • 2 dal taze dereotu
  • Yarim su bardağı doğranmış taze nane
  • Ceyrek su bardağı maydonoz (dogranmis)
  • 1/3 bardak limon suyu
  • 1/2 bardak limon suyu
  • 3 limon dilimi
  1. Eger konserve yaprak kullaniyorsaniz kaynayan büyük bir tencerede, üzüm yapraklarını 5 dakika haşlayın, ardından süzün. Çabuk soğuması için buzlu suya koyun, ardından tekrar süzün.

  2. Büyük bir tencerede 3/4 su bardağı zeytinyağını orta-yüksek ateşte ısıtın ve soğanı ekleyin.Karıştırarak, soganlar yarı saydam olana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Pirinci ekleyin ve karıştırın. Pirinç sıcak olana kadar yaklaşık 2 dakika pişirmeye devam edin.2 su bardağı su ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar sık ​​sık karıştırarak hızlı bir şekilde kaynatın, yaklaşık 5 dakika.Bu sirada yağın çoğu yüzeye çıkmaya başlar.

  3. Pirinci ocaktan alin (Pirinç az pişmiş olacaktır.) Bu asamada diger malzemeleri eklemeye basliyoruz. Domates, kabak, doğranmış dereotu, nane, maydanoz, 1/3 su bardağı limon suyu, 2 çay kaşık tuz ve biraz karabiber ilave edin. Tum malzemeleri iyice karistirin ve pirinç soğuyuncaya kadar bir kenara koyun.

  4. Dolmaların tencerenin dibine yapışmaması için büyük bir tencerenin tabanını 2 kat üzüm yaprağı ile kaplayin.
  5. Yapraklarin icini doldurarak tencereye dizmeye baslayin. Uzum yapragi sararken parlak kismi alta gelir.
  6. ½ su bardağı zeytinyağı ve ½ su bardağı limon suyunu karıştırıp dolmalarin üzerine dökün.
  7. 2 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp dolmalarin üzerine dökün.

  8. Su tam yukariya gelmediyse daha fazla su ekleyin. Su dolmalarin en ust seviyesine gelmeli. Dolmalarinizi limon dilimleri ile süsleyin ve 2 dereotu dali ekleyin. Tencerenin içine ters çevrilmiş ağır bir tabak koyup dolmaları sarin dagilmamalari icin. Tencereyi yüksek ateşte isitmaya baslayin. Sıvı kaynamaya başlayınca ısıyı dusuk isiya azaltin..

  9. Bu sekilde 45 dakika pisirin. Ocaktan alıp dolmalar pişene kadar soğumaya bırakın.
  10. Limon ve dereoutunu cikartip atin.
  11. Dolmaları ılık veya oda sıcaklığında yogurt ile servis edin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s