Taze Bezelyeli Peynirli Salata Meze Tarifi

Taze bezelye ciktiginda yapilacak en guzel sebze salatalarindan biri. Hem cok kolay hem de cok lezzetli. Isterseniz ekmek ustune surup acik sandvic olarak da yiyebilirsiniz. Burada bezelyeleri cok pisirmiyoruz. Kaynar suda 30 saniye-1.5 dakika arasi bezelyenin aciligi gidip tatli tadi ortaya cikana kadar pisiriyoruz. Bu sayede bezelyeyi hem cig, hem taze hem de tatli bir formda yiyebilirsiniz. Bu asamada bezelyeyi tatmaniz gerek. Eger yeteri kadar pismezse bezelyeleriniz aci olur, cok pisiriseniz de bezelye tazeligini kaybeder. Bezelyenin sosu icin zeytinyagini beyaz peynir ile karistirip, ustune taze sogan ve dereout ekliyoruz. En son da limon ve karabiber ekliyoruz. Afiyet olsun

Malzemeler

2 bardak taze bezelye ici

1 bardak kadar beyaz peynir

Ceyrek bardak sizma zeytinyagi

2 kasik kadar ince dogranmis taze sogan, yesil ve beyaz kismi karisik

2 yemek kasigi kabaca dogranmis dereout

Yarim limon

karabiber

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s