Kabak Carpaccio (Karpacyo) Tarifi Nasil Yapilir?

Carpoccio bifteği çok ince dilimleyerek ve marine edilerek sunulan bir çığ et yemeğidir. Bu tarifimizde kabağı bu yöntemle hazırlayacağız. Kabağı limonda marine edeceğiz. Turunçgillerin içindeki asit birçok sebzeyi marine ederken yumuşatıp daha kolay sindirilebilir bir hale getiriyor. Bu sayede tabi ki sebzeniz tüm besin değerini koruyor.Buradaki püf noktası kabağı çok ince dilimlemek. Bunun için de en iyi alet mandolin, ya da çok keskin bıçak ile mümkün olduğu kadar ince kesmelisiniz. Kabağı limonda 15 dakika-1 saat buzdolabında marine ettikten sonra üstüne çok iyi bir sızma zeytinyağı ekleyin ve isterseniz kavrulmuş fıstık, badem ekleyebilirsiniz. Ayrıca üstüne roka, maydonoz gibi diğer yeşillikler veya baharatlar da ekleyebilirsiniz. Klasik et carpoccioda kullanılan balzamik sirke burda da iyi gider. Ben üstüne de çok ince kesilmiş (saydam görünecek kadar ince) parmesan ekliyorum. Ayrıntılı tarif burada

Kabak Carpoccio (Karpacyo) Tarifi Nasil Yapilir?

Carpoccio bifteği çok ince dilimleyerek ve marine edilerek sunulan bir çığ et yemeğidir. Bu tarifimizde kabağı bu yöntemle hazırlayacağız. Kabağı limonda marine edeceğiz.

  • 2 adet orta boy kabak
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak ince dilimlenmiş
  • 1/2 limonun taze sıkılmış suyu
  • 2-3 yemek kaşığı sizma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık veya badem
  • doğranmış taze otlar (isteğe bağlı )
  • 1 çay kaşığı çiğ bal (isteğe bağlı )
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm (isteğe bağlı )
  • Parmesan (isteğe bağlı )
  1. Bir mandolin veya şef bıçağı ile mümkün olduğu kadar ince bir şekilde kabakları uzunlamasına dilimleyin ve hafifçe tuz serpin. Fazla nemi almak için bir kevgir içinde 30 dakika bekletin, ara sıra karıştırın.

  2. Kağıt havlu ile kurutun ve kabakları sığ bir servis tabağına katmanlar halinde yerleştirin, katmanların arasına sarımsak dilimleri ekleyin. Limon suyu gezdirin ve marine edin, buzdolabında en az 15 dakika ve 1 saate kadar. 2'den fazla katmanınız varsa, limon suyuyla eşit şekilde kaplamak için her 15 dakikada bir kabakları ters çevirmeniz gerekebilir.

  3. Servis yapmak için her tabağa birkaç dilim kabak koyun. (Sarımsak dilimlerini çıkarın ve atın.) Üzerine zeytinyağı gezdirin ve diğer malzemeleri ekleyin ve fındık ve/veya otlar ile süsleyin. Dilerseniz birkaç damla bal, kuru üzüm ve/veya ince dilimlenmiş Parmesan ekleyin.

Ana yemek
İtalyan Mutfağı
diyetyemekleri, italyan mutfağı, kabak tarifleri, saglikli beslenme, sebze yemekleri

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s