Baharatlı Hellim Peyniri Tarifi

2020’nin son tariflerinden biri olarak eğlenceli, pratik ve leziz bir tarif seçtim. Hellim peynirini baharatlı unda kızartıyoruz. Baharat olarak kekik, kimyon, kişniş, sumak ve pul biber kullanıyoruz. Tuzu unutmadım, hellim peyniri zaten çok tuzlu bundan gerek yok. Kızartma yağı olarak ayçiçek yağı kullanıyoruz, eğer dijital termometreniz varsa yağı ölçün, yağ 180 dereceye gelmeli. Sosu hazırlamak için süzme yoğurt, harissa sosu ve limon kabuğu rendesini karıştırıyoruz. Atıştırmalık ya da meze olarak kullanabileceğiniz bir tarif. Afiyet olsun

Baharatlı Hellim Peyniri Tarifi

Hellim peynirini baharatli unda kizartip suzme yogurt, harissa sosu ve limon kabugu rendesi ile hazirladigimiz sos ile sunuyoruz.

  • Hellim peyniri için
  • 2-3 blok hellim peyniri (kalın kesilmiş)
  • 80 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kisniş
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • ayçiçek yağı
  • üstü için nane
  • SOSU İÇİN
  • 100 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı harissa sosu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • Yoğurt (harissa sos ve limon kabuğu rendesini karıştırın.)
  1. Yoğurt, harissa sos ve limon kabuğu rendesini karıştırın.
  2. Un ve baharatları karıştırın ve hellim peyniri parçalarını bu karışıma bulayin. Kızartma tavasina ayçiçek yağını ekleyin, yağ 180 dereceyi gördüğünde hellim peynirlerini burada kızartmaya başlayın, dışı çıtır olana ve rengi altın sarısı olana kadar. Kızaran hellim peynir parçalarını üstünde kağıt havlu olan bir tabağa geçirin ve yağını süzün. Yoğurt sosu ile sunun.

Yorum bırakın