Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

Ortadoğunun en popüler mezelerinden biri olan humus çok sağlıklı olması sebebi ile tüm dünyada da popüler. Çok az malzeme ile yapılan hem çok kolay hem pratik bir tarif. Doğal olarak vegan ve glutensiz. Humusun ana 2 malzemesi haşlanmış nohut ve tahindir. Nohutları siz pişirirseniz ve taze pişmiş nohut kullanırsanız humusunuz daha lezzetli ve taze olur. Ama konserve nohut da kullanabilirsiniz. Konserve nohut kullanacaksanız nohutları çok iyi yıkayın ve kabuklarını ayırın. Zaten kabukları nohutları yıkadıkça çıkacak. Nohutları siz pişirirseniz de sıcakken kabuklarını kolayca çıkartabilirsiniz. Nohutların kabuğu hem lezzetsiz hem de gaza sebeb olduğu için gereksiz..

Haşlanmış nohutu mutfak robotunda parçalayıp üstüne tahin ekleyip mutfak robotunda karıştırıyoruz. Daha sonra sarımsak, tuz, kimyon ve limon suyu ekliyoruz. Kimyon koymasanız da olur, isteğe bağlı. Kimyonlu ve kimyonsuz humus yapılır ama limon suyu ,sarımsak ve tuz kesinlikle eklenmeli. Humusun dokusunu akışkan ve yumuşak yapmak için su da ekliyoruz. Aşağıda tahmini ölçüleri yazdım, ama siz istediğiniz gibi tadarak gidin. Ilk önce elinizdeki nohutu mutfak robotunda çekip tahinin bir bölümünü ekleyin, daha çok mu tahin, daha az mi tahin istiyorsunuz ,daha çok limonlu daha az limonlu mu..Ona göre tadını ayarlayın.

Humus Tarifi Nasil Yapilir?

Ortadoğunun en popüler mezelerinden biri olan humus çok sağlıklı olması sebebi ile tüm dünyada da popüler. Çok az malzeme ile yapılan hem çok kolay hem pratik bir tarif.

  • 250 gr nohut -1.5 bardak kadar (600 gram (3 bardak) pişmiş)
  • 1.5 litre su (nohutu pişirmek icin)
  • 270 gram tahin (1.5 bardaktan az)
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 adet diş sarımsak (ezilmiş)
  • 100 ml soğuk su
  • 1-2 çay kaşığı kimyon
  1. Bir gece önce nohutları büyük bir kapta bol su ile kaplayın. Ertesi gün nohutların şiştiğini göreceksiniz. Ertesi gün nohutları yıkayıp suyunu süzün ve tencerede 1.5 litre su ile yüksek ateşte ısıtmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra üstünde oluşmuş beyaz bulutumsu kütleleri bir kaşık yardımı ile alın ve atın. Nohut genelde 20-40 dakika arası pişmiş olur, kullandığınız nohutun tipine ve tazeliğine göre bu değişebilir. Nohut piştikten sonra parmaklarınız arasında kolayca ezebilirsiniz. Nohutlar piştikten sonra derilerinin kolayca çıktığını göreceksiniz, derileri ayıklayın.
  2. Mutfak robotunda nohutu püre haline getirin. Üstüne tahin, tuz, kimyon, limon suyu ve sarımsağı ekleyin. En son soğuk su ekleyerek mutfak robotunu 5 dakika çalıştırın, kremsi bir doku başarana kadar. Kullanmadan 30 dakika bekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s