Yesil Mercimek Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Bazı malzemeler ve yemekler basit olduğu kadar bi o kadar da lezzetli olabiliyor. Lezzetli bir sofra hazırlamanın sırlarından biri bu yemekleri bulmak. Bu yeşil mercimek yemeği çok basit ama bir o kadar da lezzetli, tabi sağlıklı olduğunu da unutmayalım.

Yeşil mercimeği bir gece önceden ya da 8 saat kadar suda bekletiyoruz. Mercimekler sisene kadar. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanı kavurup, mercimeği tencereye ekliyoruz. Mercimeği de kavurup üstüne kimyon, tuz, salça veya domates, ve istersek arpa şehriyesi katıyoruz. Üstüne su katıp pişiriyoruz.

Yesil Mercimek Yemegi Tarifi

Kis aylarinin en guzel ve kolay yemeklerinden biri yesil mercimek yemegi

  • 3/4 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı (50 ml)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı ezilmiş domates veya salça
  • 1 yemek kaşığı orzo isteğe bağlı
  • 2 su bardağı ılık su tavuk (dana eti veya sebze suyu veya sadece su)
  1. Yeşil mercimeği bir gece önceden ya da 8 saat kadar suda bekletin. Mercimekler şişene kadar.

  2. Zeytinyağını ısıtın

  3. Soğanı zeytinyağı ile 3-4 dakika soğan yarı saydam hale gelene kadar soteleyin.
  4. Mercimeği soğana ekleyin, iyice karıştırın ve 4-5 dakika daha kavurun.
  5. Kalan malzemeleri ekleyin.
  6. Orta-kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika mercimek yumuşayana kadar pişirin, ara sıra karıştırın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s