Brokoli,Pirinç ve Kaşar Peynirli Tavuk Göğsü Tarifi

Brokoli ve tavuk göğsü faydalı ama lezzetlendirmesi zor olan malzemelerden, özellikle de tavuk göğsü doğru pişirilip doğru tatlandırılamaz ise yemesi çok mümkün olmuyor. Tarif pratik ve kolay, sadece tarifi ocakta başlayıp fırında bitiriyoruz.

Bu tarifte havuç ve soğanı kavurup, kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ekleyip tencerede tereyağı ile birlestiriyoruz. Hepsini kavurduktan sonra içine pirinç ve arpa şehriyesi katıyoruz. Burada tadını arttırmak için arpa şehriyesini daha çok kullanabilirsiniz, ya da fiyonk makarna gibi başka bir makarna türü kullanabilirsiniz. Taze kekik bu yemeğe harika bir aroma katıyor, ve tavuğu da lezzetlendiriyor. Üstüne varsa tavuk suyu ekliyoruz ve su kaynadiktan sonra içine brokoli ve defne yaprağı ekliyoruz. İçine sarımsak ve kırmızı toz biber ve ekstra tuz ekliyoruz. Bu malzemeleri 20 dakika kadar pirinç pişene kadar pişiriyoruz.

Karışım piştikten sonra içine limon kabuğu rendesi, süt ve kaşar peyniri ekleyip fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz ve taze fesleğen ve kekik ile sunuyoruz.

Tarifi elinizdeki malzemelere göre farklılaştırabilirsiniz, mesela pirinç ve arpa şehriyesi yerine sadece makarna da ekleyebilirsiniz. Özellikle de yemeği çocuklara hazırlıyorsanız, brokoloyi de ufak ufak parçalarsanız brokoli arada kaynar, kimse anlamaz:) Brokoliyi sevmeyenler bile bu yemekte brokoliyi sevecektir. Çedar peyniri bence daha lezzetli, bulabilirseniz onu kullanın. Sonuçta bu yemeği en lezzetli yapan malzemelerden biri eritilmiş peynir.

Diğer önemli püf noktası ise tavuğu önceden dışarı çıkartıp tuzlayin, bu tavuğu daha lezzetli yapacaktır.Son olarak da uzun bir fırın kabı kullanırsanız peynir yemeğe daha çok yayılır.Halfbakedharvest sitesinde görüp denediğim bir tarif. Ayrıntılı tarif aşağıda

Bu tarifte havuç ve soğanı kavurup, kuşbaşı dogradigimiz tavuk göğsünü ve tereyağı ile birlestiriyoruz. Hepsini kavurduktan sonra içine pirinç ve arpa şehriyesi katıyoruz. Burada tadını arttırmak için arpa sehriyesini daha çok kullanabilirsiniz, ya da fiyonk makarna gibi başka bir makarna turu kullanabilirsiniz. Taze kekik bu yemeğe harika bir aroma katıyor, ve tavuğu da lezzetlendiriyor. Üstüne varsa tavuk suyu ekliyoruz ve su kaynadiktan sonra içine brokili ve defne yaprağı ekliyoruz. İçine sarımsak ve kırmızı toz biber ve ekstra tuz ekliyoruz. Bu malzemeleri 20 dakika kadar pirinç pişene kadar pişiriyoruz.

Karışım piştikten sonra içine limon kabuğu rendesi, süt ve kaşar peyniri ekleyip fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz ve taze fesleğen ve kekik ile sunuyoruz.

Tarifi elinizdeki malzemelere göre farklilastirin, mesela pirinç ve arpa şehriyesi yerine sadece makarna da ekleyebilirsiniz. Özellikle de çocuklara hazirliyorsaniz, brokoloyi de ufak ufak parcalarsaniz arada kaynar, kimse anlamaz:) Brokoliyi sevmeyenler bile bu yemekte brokoliyi sevecektir. Cedar peyniri bence daha lezzetli, bulabilirseniz onu kullanın. Sonuçta bu yemeği en lezzetli yapan malzemelerden biri eritilmiş peynir..

Diğer önemli püf noktası ise tavuğu önceden dışarı çıkartıp tuzlayin, bu tavuğu daha lezzetli yapacaktır.

Son olarak da uzun bir fırın kabı kullanırsanız peynir yemeğe daha çok yayılır.

Halfbakedharvest sitesinde görüp denediğim bir tarif. Ayrıntılı tarif aşağıda

Brokoli,Pirinç ve Kaşar Peynirli Tavuk Göğsü Tarifi

Brokoli ve tavuk göğsü faydalı ama lezzetlendirmesi zor olan malzemelerden, özellikle de tavuk göğsü doğru pişirilip tatlandirilmaz ise yemesi çok mümkün olmuyor. Tarif pratik ve kolay, sadece tarife ocakta başlayıp fırında bitiriyoruz.

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yemeklik soğan (doğranmış)
  • 3 adet havuç (doğranmış)
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 bardak pirinç
  • Yarım bardak arpa şehriyesi
  • 3.5 bardak tavuk suyu ya da su
  • 2 yemek kaşığı taze kekik
  • 3 bardak brokoli (doğranmış)
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 dis sarimsak
  • 1 cay kasigi kırmızı toz biber
  • yarım adet limon kabuğu rendesi
  • yarım bardak süt
  • 1.5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri ya da cedar peyniri
  • tuz ve karabiber
  • taze feslegen
  1. Zeytinyağını tencerede işitin. Yağ isindiktan sonra doğranmış soğanı ve havucu ekleyip malzemeleri kavurun.Tavuğu ekleyin ve dışı hafif renk alana kadar kavurun, tuz ve karabiber ekleyin. Üstüne tereyağı, pirinç, arpa şehriyesi ve kekik ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

  2. Üstüne tavuk suyu ya da suyu ekleyin, ve su kaynatın. Su kaynadiktan sonra brokoliyi defne yaprağı, sarımsak, toz pul biber ve tuz ile tencereye ekleyin.Karışımı kaynatıp ocağın altını kışın ve 20 dakika kadar pirinçler pişene kadar pişirin. Pirinçler çok pismemeli yoksa lapa olur:)

  3. Yemek pişerken fırını 200 dereceye ısıtmaya başlayın. Yemek pistikten sonra içine limon kabuğu rendesi, süt ve yarım bardak rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın. Bu karışımı bir fırın kabına alın ve geri kalan peyniri üstüne ekleyin. Yemeği fırında 10-15 dakika peynir eriyip renk değiştirene kadar pişirin ve taze kekik ve fesleğen ile sunun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s