Domatesli Küçük Tart (Galette) Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamur işini ve tereyağını çok sevdiğim için tart en sevdiğim hamur işlerinden. Daha önce tavada domatesli tart yapmıştım. Bu sefer ise küçük porsiyonluk tart yaptım. Daha doğrusu galette. Galette’de herhangi bir kalıp kullanmıyoruz, tartı elimiz ile kapatıyoruz. Birçok tart tarifinde tart önceden pişirilir, bunda ise önceden pişirmek yok. Tart yapımında en önemli kural mutfağınızın sıcak olmaması. Eğer mutfağınız sıcak ise tereyağı hemen eriyor. Buna bir alternatif hamuru arada buzluğa sokmak.

İsterseniz tart hamurunu 1 gün önce yapıp gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu sayede ertesi gün sadece tartı açıp içini doldurup pişirebilirsiniz.

Tartın içinde keçi peynirli ve taze soğanlı bir iç kullanıyoruz, üstüne de domates dilimleri ekliyoruz. Hamura yumurta sarısı sürdükten sonra ek olarak susam da ekleyip fırında pişiriyoruz. Bu tarif ortalama 8 tart yapıyor. Ayrıntılı tarif aşağıda

Domatesli Küçük Tart (Galette) Tarifi Nasil Yapilir?

Hamur işini ve tereyağını çok sevdiğim için tart en sevdiğim hamur işlerinden. Daha önce tavada domatesli tart yapmıştım. Bu sefer ise küçük porsiyonluk tart yaptım

  • 230 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • 75 ml su
  • 4 adet domates
  • 250 gr keçi peyniri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • dereotu
  • Çeyrek bardak doğranmış yeşil soğan (yeşil tarafı)
  • 1 adet yumurta sarısı (üstü için)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 cay kasıgı tuz
  1. Un ve tereyağını mutfak robotunda birleştirin. Suya 1 çay kaşığı tuz katın ve bu karışımı mutfak robotuna ekleyin. Hepsini karıştırın. Karışımı üstünde un olan bir tezgaha dokun ve hamuru yuvarlak hale getirin. Tart hamuru tereyağlı olduğu için kolay bir araya gelir, yoğurmaya gerek yoktur.Tart hamurunu bir araya geldikten sonra streç filme sarıp en az 30 dakika , en fazla 1 gece buzdolabında bekletin.

  2. Domatesleri kağıt havlu üstüne serin ve tuz atın. Bu şekilde bekletin ki suyu gitsin biraz.

  3. Tart hamurunu 8 eşit parçaya bölün ve her parçayı yuvarlak açın. 15 cmlik daireler
  4. Tartın ortasına 1 kaşık içten koyun ve içi yavaşça tarta yayın. Tartin ucunda 2 cm'lik boşluk kalmalı

  5. Ustine 2-3 dilim domates ekleyin ve hamuru yanlardan kapatın.
  6. Tart hamurunun dışına fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün
  7. Üstüne tohumu ve susami ekleyin.
  8. 200 derecede 20 dakika pişirin

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s