Domatesli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Ricotta Peyniri ve Taze Kekikli

Domatesleri pişirmeden eklediğiniz ricotta peynirli ve taze kekikli bir yaz tartı. Özellikle misafir geldiğinde sunabileceğiniz pratik bir tarif. Çünkü tart hamurunu 1 gün önceden pişirip sunmadan önce 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Ilk önce Tuzlu Tart Hamurunu yapmalısınız. Tart hamuru tarifi icin tıklayın. Tart hamuru piştikten sonra ricottali içi hazırlayıp , domatesleri kesip tartinizi 5 dakikada hazırlayabilirsiniz.

Domatesli Tart Tarifi, Ricotta Peyniri ve Taze Kekik ile

Ricotta peyniri, taze kekikli domates tarifi

  • 1 büyük pişmiş tart hamuru
  • 250 gram ricotta peyniri
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı taze kekik yaprakları
  • Yarım adet limonun kabuk rendesi
  • Karabiber
  • Tuz
  • En az 4 büyük domates
  • Bir tutam fesleğen (üstü için)
  1. Tart iç malzemelerini karıştırın. Ricotta peyniri, zeytinyağı, bal, limon kabuğu rendesi, karabiber ve tuz. Karışımı pişirdiğiniz tart kalıbına ekleyin ve ince kestiğiniz domatesleri ricotta içinin üstüne ekleyin. Büyük ve küçük domates kullanabilirsiniz. Üstüne ekstra zeytinyağı, tuz, karabiber ve ekstra taze kekik ve fesleğen ekleyin.

Tuzlu Tart Hamuru Tarifi Nasil Yapilir?

Tum tart tariflerinde kullanabileceginiz tuzlu tart hamuru tarifi

  • 1 tatlı kaşığı tuz (6 gram)
  • 155 gram çok soğuk su
  • 455 gram un
  • 300 gram çok soğuk tuzsuz tereyağı
  1. Su ve tuzu karıştırıp ekleyene kadar buzdolabında tutun, karışımı çok soğuk eklememiz gerekiyor. Unu karıştırma kabına alın ve üstüne küp küp 2-3 cm kestiğiniz tereyağını ekleyin.

  2. Hamuru elde karıştıracaksanız hamur karıştırıcı veya iki bıçak kullanın. Tereyağını çok fazla unun içinde eritmiyoruz. Tereyağı karışımın sonunda bezelye büyüklüğünde parçalar şeklinde gözükmeli.

  3. Un-tereyağı karışımının üstüne su-tuz karışımını ekliyoruz ve tüm karışımı elimiz ile kaba bir şekilde biraraya getiriyoruz.Unutmayın tart hamuru yoğrulmaz, malzemeler sadece kaba bir şekilde biraraya getirilir.

  4. Hamur karışımını bir top haline getirin ve ikiye bölün.Her parçayı 2.5 cm yüksekliğinde bir disk haline getirin ve plastik streç film ile kaplayıp buzdolabında 2 saat ya da bir gece bekletin.

  5. Tart hamurunu un serpilmiş bir tezgaha alın ve oklava ile yuvarlak bir şekilde açın. Açtığınız hamur kullanacağınız tart kalıbından büyük olmalı. Hamuru tart kalıbına yerleştirin.

  6. Tart hamurunun kabarmasını önlemek için içine yağlı kağıt, onun içine de bolca fasulye koyun. Fasulye tüm tartın içini kaplamalı. Ancak bu şekilde tartın kabarmasını önleyebiliyoruz.

  7. Bu şekilde önceden 190 dereceye işitilmiş fırında pişirin. Eğer yarı pişmiş tart kalıbına ihtiyacınız var ise 20 dakika pişirin. 20 dakika sonunda tartın yüzeyi kuru ve soluk olmalı. Tart hamurunu dışarı alın ve fasulye ağırlığını kaldırarak tartı bu şekilde 5 dakika daha pişirin. Eğer tam pişmiş tart kalıbına ihtiyacınız var ise 25 dakika pişirin. Sonra ağırlıksız 5 dakika daha pişirin. Tart kızaracak ve koyu altın rengini alacaktır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s