Fırında Tatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Biberiye, Taze Sogan ve Sarimsak Soslu

Sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı olan tatlı patatesi baharatlar ile fırında pişirdiğinizde ortaya tatlı-tuzlu farklı bir tat ortaya çıkıyor. Bu tarifte taze soğan, taze biberiye ve sarımsak tozu kullanıyoruz. Bu tarifte 2 orta tatlı patates kullanıyorum. Patatesleri biraz kalınca kesiyorum, ve üstüne taze soğan, biberiye, tuz, yağ, sarımsak tozu ve karabiber ekliyorum. Sarımsak tozu yerine normal 1 diş sarımsak da kullanabilirsiniz.

Yağlı kağıt eklediğimiz fırın kabinda patatesleri 15 dakika pişirdikten sonra patatesleri çevirip 15 dakika daha pişiriyoruz ,üstü biraz daha kızarana kadar. Salatalara ekleyin ya da tek başına yiyin ..Yanında sarımsaklı yoğurt da iyi gider..Ayrıntılı tarif için

Fırında Tatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Biberiye, taze sogan ve sarimsak soslu firinda tatli patates

  • 2 orta tatlı patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyagi
  • Yarım bardak taze soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı taze biberiye, ince doğranmış
  • 1 orta boy diş sarımsak ya da sarımsak tozu
  • tuz karabiber
  1. Fırını 225 dereceye işitin. Fırın kabına yağlı kağıt ekleyin. Tüm malzemeleri bir kapta birleştirerek tatlı patatesi bu sos ile kaplayin. Patatesleri tek tek fırın kabinda yan yana dizin.

  2. 15 dakika patatesleri pişirdikten sonra patatesleri çevirerek 15 dakika daha pişirin. Patatesler kızarana kadar pişirin.


.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s