Fas Usulü Chermoula Soslu Tavuk Tarifi

Bu tavuk tarifi Fas usulü. Ben demir döküm markası Le Creuset’nin tarifini kullandım. Bu tavuk 2-3 saatte çok yavaş pişiyor, bu nedenle varsa demir döküm tencere kullanmanızı öneririm.

Kişniş, zerdeçal ve kimyonun ağırlıklı olduğu bir yemek ve bizim damak tadımıza çok uygun. Tavuğu yapmadan önce ya da yaparken kişniş bazlı Chermoula sosunu hazırlayın. Tavuk yavaş piştiği için eklediğimiz tüm malzemeler tavuğa işliyor, bu nedenle çok lezzetli bir tavuk yemeğine sahip oluyorsunuz. Her zaman yavaş pişen yemekler çok daha lezzetli olur, unutmayın:)Afiyet olsun.

Chermoula Sosu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Fas, Tunus, Libya ve Cezayir'de özellikle balık ve diğer deniz ürünlerinde kullanılan taze kişniş bazlı yeşil bir sos

  • Yarım yemek kaşığı tane kimyon
  • Yarım yemek kaşığı tane kişniş
  • 1 bardak taze kişniş
  • 1 bardak bardak maydonoz
  • 3 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 -3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  1. Tane kimyon ve kişnişi tavada 1 dakika kokusu çıkana kadar pişirin, biraz soğuduktan sonra havanda öğütün.
  2. Mutfak robotunda tüm sos malzemelerini birleştirin ve püre haline getirin.
  3. Bu sos 2 gün buzdolabında dayanabilir.

Fas Usulu Chermoula Soslu Tavuk Tarifi

Kişniş, zerdeçal ve kimyonun ağırlıklı olduğu bir Fas yemegi ve bizim damak tadımıza çok uygun

  • 1 küçük tavuk (parcalara ayrılmış ya da 1 kilo parça tavuk)
  • Yarım bardak un
  • 1 yemek kaşığı toz kimyon
  • 2 çay kaşığı toz zerdeçal
  • tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük sarı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım bardak beyaz şarap-bunu koymayabilirsiniz
  • 1.5 bardak tavuk suyu
  • 2 bardak doğranmış domates
  • 1 bardak kalamata türü zeytin
  • 1 bardak kuş üzümü
  • Pirinc
  • Maydonoz
  • Limon kabuğu rendesi
  1. Chermoula sosunu hazirlayin.

  2. Baharatlı unu yapmak için kimyon, zerdeçal, karabiber ve tuzu un ile karıştırın. Tavuk parçalarını un ile kaplayin. Geri kalan unu atmayın.Döküm tencerede zeytinyağını ısıtın ve tavukları tencereye ekleyin, deri tarafı aşağıya gelecek şekilde. Her iki tarafı 3 dakika pişirin ve tavukları bir tabağa alın.

  3. Aynı tencereye doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek bunları kavurmaya başlayın. Eğer tencere kuru ise ilk önce yağ katin. Soğanlar yumuşadıktan sonra geri kalan baharatlı unu ekleyin. Kullanacaksanız üstüne beyaz şarabı ve tavuk suyunu katin. Karışımı karıştırın ve sos biraz kalınlaşana kadar pişirin.
  4. Ustune domatesi, zeytini ve kuş üzümünü ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeleri karıştırın ve tavuğu tencereye geri koyun. Tavuğu çok kısık ateşte 2-3 saat tavuk eti kemikten çok kolay ayrılana kadar pişirin. Ya da tavuğun içi 75 derece olana kadar.
  5. Tavuğu pirinç, chermoula sosu, maydonoz ve limon kabuğu rendesi ile şunun. Afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s