En Lezzetli Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır-Fırında

Bu patates kızartmasını yapınca vazgeçemeyeceksiniz. Hiçbirimiz yumuşak patates kızartması sevmeyiz. Burada patatesleri kıtır yapmak için irmik kullanıyoruz.Kattığımız kırmızı pul biber ve kırmızı toz biber kızartmaya ayrı bir lezzet katıyor.Afiyet olsun

En Lezzetli Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır-Fırında

Patates kızartmasını bu şekilde fırında yapın, bir daha vazgeçemeyeceksiniz

  • 5-6 patates (ince kesilmiş)
  • 3 diş Sarımsak (çok ince kıyılmış )
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 ufak çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  1. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın.

  2. Patatesleri kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın , suyunu süzüp , kurutup sosu ile karıştırın.

  3. Üstünde yağlı kağıt olan fırın tepsisine diziyoruz. 190 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz –

  4. Pişirirken yarısında patatesleri çeviriyoruz. Afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s