Karabuğday Unlu Mantar Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Food and Style dergisinden uyarladığım mantarlı bir krep tarifi, ama ben bu sitedeki krep tarifi yerine farklı sadece karabuğday unlu krep yaptım. Benim yaptığım karabuğday krep tarifi icin burayi tıklayınız.

Ilk önce krepleri hazırlıyoruz, ve bir köşede bekletiyoruz. İsterseniz krepleri birgün önceden yapabilirsiniz. Bu yemeği fırında bitireceğimiz için kreplerin soğumasının bir önemi yok. Krepleriniz hazır ise iç malzemesini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Krep içinin ana malzemesi mantar sote. Mantar soteyi persillade adlı bir sos ile birleştiriyoruz ve üstüne peynirli fondutta sosunu ekliyoruz.

Persillade Sosu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Fransız mutfağının temellerinden olan maydonoz bazlı bir sostur. Maydonoz ince doğranıp içine sarımsak, farklı taze baharatlar, yağ ve sirke gibi malzemeler eklenir. En basit persillade sosu maydonoz ve sarımsak ile yapılır. Bu tarifte mantarı soteledikten sonra maydonoz ve sarımsağı incecik kesip mantar soteye ekleyeceğiz.

Persillade soslu mantar sote üstüne fondutta sosunu ekleyecegiz. Fondutta sosu krema, süt, peynir ve limon suyu ile yapılır.

Krepi doldurmak için köşesine mantar içini koyun, üstüne fondutta sosunu ekleyip mantarı ikiye sonra dörde katlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye krepleri ekleyip, fırında 8-10 dakika pişirin. Ayrıntılar aşağıda

Karabuğday Unlu Mantar Krep Nasıl Yapılır?, Peynir Fondatta Sosu Tarifi

Klasik bir Fransiz krep tarifi. Karabugday krep, mantarli ic ve fonduta sosu ile beraber.

  • Fonduta sosu için
  • Yarım bardak sut
  • Yarım bardak krema
  • Yarım çay kasigi tuz
  • karabiber (varsa beyaz biber)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 200 gram taze keçi peyniri ya da beyaz peynir
  • Mantar içi
  • 1 bardak dolu dolu maydonoz (30 gr. kadar)
  • 4 büyük dış sarimsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyagi
  • 800 gram civarı mantar (farklı türleri karistirabilirsiniz)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  1. Ilk önce krepleri yapın. Krepler 1 gün önce yapılıp buzdolabında bekletilebilir.
  2. Fırını 190 dereceye isitin
  3. Fonduta sosu yapmak için süt ve kremayı orta boy bir tencerede biraraya getirip kaynatın. Karışım kaynamaya başladığında ocağın ısısını azaltın ve içine tuz, karabiber, limon suyu ve peyniri ekleyin. Karışımı tüm malzemeler birlesene ve eriyene kadar çırpın. Karışımı ateşten alın ve soğumaya bırakın.
  4. Mantarın içine eklenecek maydonoz ve sarımsak karışımına Fransızlar persillade der, farklı çeşitleri vardır. Bu versiyonu için sarımsağı çok ince doğrayın. Sonra maydonozu da çok ince doğrayın. En son maydonoz ve sarımsağı birleştirip iki malzemeyi beraber ince kıymaya devam edin. Karışımı bir kaba alin.

  5. Tavayı ısıtın ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra zeytinyağı ve mantarları ekleyin. Mantarları yağ ile iyice karıştırın ve birkaç dakika karıştırmadan mantarları pişirin. Mantar rengi degişene kadar pişirmeye devam edin. Mantar suyunu salacak ama en sonunda bu su azalacaktır. Bu aşamada maydonoz ve sarımsak karışımını tuz ile ekleyin, ateşte 30 saniye kadar iyice karıştırın ve karışımı ocaktan alin.

  6. Krepleri doldurmak için krepi düz bir zemine alın, dörtte birini mantar karışımı ile doldurun.

  7. Üstüne fonduta peynir sosunda koyun.

  8. Krepi ikiye katlayin.

  9. Sonra da diğer üstüne tekrar katlayın, krep üçgen olacaktır.

  10. Krepleri yağlı kağıt ile kaplı fırın kabına ekleyin ve fırında 8-10 dakika pişirin.

  11. Yaninda salata ve sebze ile sunun. Ben bu fotografta krepi kuskonmaz ile servis ettim.

Karabuğday unundan krep Tarifi, Nasıl Yapılır?

Karabuğday unundan yapılan bu krep hafif lezzetli ve glutensiz

  • 1 bardak karabuğday unu (120 gram)
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak süt (227 g)
  • 1 yemek kaşığı erimiş sıvı tereyağı
  • Yarım-1 çay bardağı kadar su
  1. Krep hamurunu yapmak için su dışında tüm malzemeleri karıştırın. Blender var ise orada çok daha iyi karışır.
  2. Hamurun üstünü örtün ve buzdolabında en az 2 saat ya da bir gece bekletin.

  3. Krep yapmaya hazır olduğunuzda krepi buzdolabından çıkartın ve su ile hamuru inceltin. Eklediğiniz su oranı krepin incelik kalınlık oranını belirler.
  4. Yapışmaz tavayı ısıtın ve dibini çok az yağla ile yağlayın.Kağıt peçete ile fazla yağ varsa silin.

  5. Krep hamurunu yavaşça dökün ve eliniz ile tavayı hareket ettirerek hamurun tavaya eşit oranda yayılmasını sağlayın.

  6. Krepi 1-2 dakika rengi değişene ve tavadan kolayca ayrılabilene kadar pişirin.

  7. Bir tarafı piştikten sonra krepi ters verin diğer tarafını da pişirin.

  8. Krepleri bir tabakta üst üste dizin. Üstüne de havlu kapatın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s