Fırında Biberiyeli Badem Tarifi

Misafirlerinize yemek öncesi farklı bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Bu bademler zeytinyağı, ve biberiye kavrulduğunda çok keyif veren farklı bir malzemeye dönüşüyor.

Fırında Biberiyeli Badem Tarifi

  • 3 bardak çiğ badem
  • Yarim bardak biberiye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 cay kaşığı deniz tuzu
  1. Fırını 135 dereceye ısıtın.
  2. Tepsiye yağlı fırın kâğıdı ekleyin.
  3. Bir kasede badem, biberiye, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın.
  4. Badem karışımını tepsiye dizin, bademler arasında boşluk olmalı, üst üste olmamalı.
  5. Bademleri fırında 135 derecede 20 dakika pişirin ve 20 dakikanın sonunda bademlerden birkaç tane alın ve ikiye bölerek içini kontrol edin. Eğer içleri renk aldıysa pişmiş demektir, yoksa bademleri 5 dakika daha pişirin ve tekrar içini kontrol edin. 5 dakikada bir kontrol edin. Ortalama 35 dakika yetmeli ama herkesin fırını farklı olduğu için siz kontrol ederek gidin.Bademler pişmeli ama yanmamalı.

Afiyet Olsun!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s