Antep Fıstıklı Makaron Tarifi,Nasıl Yapılır?

Makaron tariflerinde ucuncu durağım antep fıstıklı makaron. Unlu makaron şefi Pierre Hermes’in kitabından ucuncu tarif denemem.

Makaron kabugu tarifimiz ayni, sadece bu sefer yesil ve sari gida boyasi kullaniyoruz. Antep fistigi tadi kabuklarin icine ekleyecegimiz antep fistigi ganajindan gelecek. Antep fistigi ganajinin icine ekleyecegimiz antep fistigi ezmesini de kendimiz yapacagiz. Marketlerde antep fistigi ezmesi satilmiyor.

Yine Italyan mereng yontemini kullaniyoruz. Internette bircok tarifte daha kolay olan Fransiz mereng yontemi anlatilir ama o yontem her zaman iyi sonuc vermiyor. Size onerim burada anlatilan Italyan mereng yontemini kullanmaniz, ozellikle de ilk defa basliyorsaniz. Fransiz mereng yonteminde seker yumurta beyazina direk katilir ama Italyan merengde seker su ile karistirilarak surup haline getirildikten sonra yumurta beyazina katilir, ama bu sayede makaron hamuru daha kesin sonuc verir.

Antep fistigi ganajini bir gun onceden yapin.

Antep Fistikli Makaron Tarifi

  • Makaron kabuklari icin
  • 300 gram badem unu
  • 300 gram pudra şekeri
  • 220  gram yumurta beyazi (oda sicakligi)
  • 75 gram su
  • 300 gram seker
  • Cay kasiginin ucu kadar cok az sari gida boyasi
  • Cay kasiginin ucu kadar cok az yesil gida boyasi
  • Antep Fistigi Ganaj Icin
  • 300 gram beyaz cikolata
  • 300 gram krema
  • 45 gram antep fıstığı (kabuklari soyulmus) (ic ve dis kabuklari soyulmus)
  • 40 gram pudra şekeri
  1. Makaron kabuklarını yapmak için badem unu ve pudra şekerini karıştırıp mutfak robotundan geçirin. Burada 1-2 dakika yeter, fazla kalırsa badem unu badem ezmesine dönüşür. Aman dikkat:) Makaron kabuklarının pürüzsüz olması için badem unumuz çok ince olmalı. Karisimi sonra eleyin, bu sayede buyuk parcalar elenecek ve karisimimiz ince ve puruzsuz olacaktir.

  2. Eger gida boyasi kullanacaksaniz yumurta beyazinin yarisina gida boyasini ekleyin ve karistirin. Sonra bu karisimi badem unu karisimina ekleyin. Karistirmayin, bu sekilde beklesin.

  3. Bu asamada Italyan merengi yapmaya baslayacagiz. Su ve sekeri karistirip ocakta isitmaya baslayin. Bu sirada geri kalan yumurtayi dusuk hizda cirpmaya baslayabilirsiniz. Su seker karisimi surup kaynamaya baslayinca yumurtalari orta derece cirpmaya baslayin ve serbet 115 dereceye gelince yumurtalari yuksek hizda cirpin. Serbet 118 dereceyi okuyunca serbeti cirptiginiz yumurta beyazina katin ve cirpmaya devam edin. . Yumurta karisimi soguyup tras kopugu kivamina gelinceye kadar karistirmaya devam edin. Eğer kabı terse çevirirseniz mereng bu aşamada düşmez, kaba yapışır.

  4. Merengin birazini  badem unu karisimina ekleyin. Karisimi katlama yöntemi ile karıştırın. İyice karıştığında karışım ipek gibi ve pürüzsüz olur.

  5. Makaron kabuk karışımını krema sıkma torbasına dökeceğiz. Krema sıkma torbasının ucuna 805 nolu duy (1.2 ctakın. Makaronlar için özel üretilmiş silpat’ler var, bunlardan bulabilirseniz alın. Bunlar sayesinde makaron kabuklarının hepsini aynı yapabilirsiniz. Eğer yoksa yağlı kağıt üstünde 3.5 cm’lik daireler çizin ve makaron kabuk karışımını krema sıkma torbası yardımı ile bu dairelerin içine sıkın. Makaron kabuklarını bu halde 30 dakika-1 saat arası oda sıcaklığında bekletin.

  6. 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Fırınınız daha sıcak ise makaronlar yanabilir, o yüzden gözünüz makaronlarda olsun. Makaronlar çok hassas bir tatlı fırın sıcaklığındaki herhangi bir problem makaronlari direk etkileyecek.

  7. Makaron kabuklarının arasını doldurmak için antep fıstıklı ganaji yapmaya basliyoruz. Bunun icin ilk once antep fıstık ezmesi yapacagiz. Dis kabukları soyulmuş antep fıstıklarını soymak icin kaynamış suda 2 dakika pişirin. Bu sayede kabuklar daha kolay soyulacaktir. Kabukları soyulmuş antep fıstıklarını mutfak robotundan geçirin ve pure haline getirin. Üstüne pudra şekerini ve `1 cay kasigi tuz ekleyin.Ustune 1 yemek kasigi badem yagi ekleyin. Hepsini karıştirin.



  8. Beyaz çikolataları  Bain Marie yöntemi ile eritin. Bir tencerede su kaynatın ve cikolata dolu kabi üstüne koyun. Kap suya degmemeli.Baska bir kapta kremayi , antep fıstık ezmesi ile kaynatin ve kremayi erimiş çikolatanın üstüne dokun. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve el blenderi ile pürüzsüz hale getirin. Karisimi bir tepsiye dökün ve üstünu strec film ile kaplayin. Karisim krem kivamina gelene kadar buzdolabinda bekletin. En az 6 saat kadar

  9. Makaron kabukları için kullandığınız aynı krema ucunu kullanın ve karışımı krema sıkma torbasına ekleyin ve karışımı makaron kabuklarına sıkın. Diğer makaron kabini ganajin üstüne getirp elinizle yapışması için hafifçe bastırın.
  10. Makaronlari yemeden önce 24 saat buzdolabında bekletmek tadını arttırıyor. Yemeden 2 saat önce makaronlari buzdolabında çıkartın.
  11. Makaronlari buzluğa atıp 1 ay bekletebilirsiniz ve yemeden 6 saat önce buzluktan çıkartın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s