Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi,Nasıl Yapılır?

Lezzetli, pratik ve sağlıklı bir çorba. Bazen ben bütün tavuk pişirdigimde o tavuktan parçalar kullanıyorum, bu durumda çorba daha da pratik oluyor. Tarifi kendinize ve elinizdekilere göre özelleştirebilirsiniz. Bu sayede kendi versiyonunuzu yaratmış olursunuz.


Daha az ya da daha çok şehriye katabilirsiniz. Elinizde tavuk suyu var ise onu kullanabilirsiniz. Ama tavuğu sıfırdan pişiriyorsanız pişireceğimiz tavuk suyundan elde edeceğimiz suyu kullanmanız yeterlidir. Daha az yağlı bir çorba istiyorsanız tavuk göğsü kullanabilirsiniz, biraz daha zengin bir çorba olsun diyorsanız derisi üstünde tavuk butu kullanabilirsiniz. Tavuğu bol versiyonu için hem but hem göğüs kullanın.

Tavuklu Tel Şehriye Çorbası

Klasik tel sehriye corbasi

  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 adet tavuk budu ve/veya 1 adet tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı ya da 4-5 kaşık tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber (şart degil, seviyorsanız)
  • Üstünü süslemek icin 1 tatlı kaşığı kuru nane ya da maydonoz
  • Terbiyesi icin
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tane yumurta sarısı
  1. Tavukları orta boy bir tencerede 1.5 litre suda haşlayın, su azalırsa ek su ekleyin. Tavuk piştiginde su 1 litrenin altına düşmemeli.
  2. Haşlanan tavukları sudan alın, ve bir tabağa alarak ufak ufak parçalayın.Tavuğu haşladığınız suya tuz ve tel şehriyeleri ekleyin ve şehriyeleri 4-5 dakika pişirin.
  3. Şehriye pişerken terbiyeyi hazırlayın. Yoğurtun içine yumurta sarısı ve limonu ekleyerek karıştırın. Terbiyemizi ocaktaki karışıma direk eklemiyoruz. Sıcak ve soğuk karışımları birleştirirken her zaman sıcak karışımdan biraz alıp soğuk karışımı ılıtmamız gerekir. Direk eklerseniz yoğurt kesilir ve terbiye tavuk suyu ile karışmaz. Ocaktaki sudan biraz alıp terbiye karışımına azar azar ekliyoruz, terbiye biraz ılıyıp inceldikten sonra ocaktaki şehriyeli tavuk suyuna ekliyoruz.
  4. Terbiyeyi ekledikten sonra çorbayı kaynatın ve kaynar kaynamaz ocağın ısısını azaltın ve parçaladığınız tavukları ekleyin.
  5. Çorbamız hazır. Üstüne karabiber, ihtiyacı var ise biraz daha tuz ekleyin.Üstünü nane veya maydonoz ile süsleyinÇorbanın yanına ek limon ile servis edin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s