Taze Makarna Hamuru Tarifi,Nasıl Yapılır?

2 sene önce Italya’da yediğim o harika taze makarnaları döndüğümde evde yapmaya karar verdim ve döner dönmez Eataly’deki taze makarna kursuna gittim. Taze makarna dünyasına girdiğimde Eataly kursunun, resmin çok ufak bir parçası olduğunu gördüm. Bu konuda farklı kitaplar okuyup farklı ustaların derslerini izledim ve farklı kombinasyonlar denedim. Taze makarnanın çok farklı unlar ve farklı yumurta kombinasyonlarına tanık oldum.

Taze Makarna Hamuru Tarifi,Nasıl Yapılır?
Taze Makarna Hamuru

Ben su anda evde sadece yumurta sarısından makarna yapıyorum. Ama bu biraz pahalı bir yöntem olabilir, ya da yumurta sarısı damak tadınıza fazla ağır gelebilir.

Oran olarak 500 gram makarna ununa 250 gram yumurta sarısı ekliyorum (15 tane yumurta sarısı civarında) ama taze makarnanın daha az yumurtalı olanı 500 gram makarna ununa 5 yumurta ekler. Ilk önce bu tarifi deneyip sonra sadece yumurta sarısını da deneyebilirsiniz.​

Dolgulu Taze Makarna Agnolotti
Dolgulu Taze Makarna Agnolotti

Taze makarna için özel makarna unu kullanmalısınız, normal un kullanmanız iyi sonuç vermez. Gurme marketlerde makarna unu bulmak artık çok kolay. Makarna unu çok ince elenmiştir ve farklı protein oranına sahiptir.

Temel makarna hamuru yaptıktan sonra taze makarna dünyasının eşsiz yaratıcı dünyasına girmiş olacaksınız. Burada seçenekler sonsuz. Fettucine, spagetti gibi uzun makarnalar; agnolotti, ravioli gibi dolgulu kapalı makarnalar; farfalle gibi ufak makarnalar.

TAZE MAKARNA HAMURU TARIFI VIDEOSU

TAZE MAKARNA HAMURU TARIFI

Sadece yumurta sarisindan yapilan Italyan taze makarnasi

  • 500 gram makarna unu
  • 250 gram yumurta sarisi (15 yumurta kadar)
  • 1 yumurta
  • 15-30 gram sut
  • 25 gram sizma zeytinyagi
  1. Unun büyük bölümünü hamur tezgahına dökün, 80 gram kadar unu yana ayırıyoruz çünkü hamurunuz havadaki nem oranına göre ya daha çok ya daha az un isteyecektir. Hamuru yoğurdukça çok ıslak kalırsa bu ayırdığınız unu ekleyeceksiniz, ama kıvamı yerindeyse kenara ayırdığınız unu eklemenize gerek kalmayacak.
  2. Unu ekledikten sonra ortasını açarak içine tüm diğer malzemeleri ekleyin.
  3. Iki parmağınız ile unun ortasındaki malzemeleri karıştırın ve yavaş yavaş unu bu karışıma katın. Bu işlemi karışım yogun bir kıvama gelene kadar devam edin.
  4. Bu aşamadan sonra hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Tum karışım bir top halinde birleşene kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Hamurun olup olmadığını anlamanız pratik işi, yaptıkça uzmanlık kazanacaksınız. Hamurunuzun yumuşaklığı kulak meme yumuşaklığına benzediği zaman hamurunuz oldu demektir. Hamurunuza parmak ile bastırırsanız biraz geri zıplayacaktır ama parmağın açtığı çukur kalacaktır.
  6. Hamurunuzu plastik buzdolabı poşetine alıp buzdolabında en az 4-5 saat bekletin, ya da 1 gece de bekletebilirsiniz. Makarna hamurunu acmadan once icindeki gluteni dinlendirmek icin bekletmemiz gerekiyor.
  7. Bu temel makarna hamuru ile istediğiniz her türlü makarnayı yapabilirsiniz. Hamurunuz dinlendikten sonra makarna makinası ile istediğiniz inceliğe getirip makarnanızı kesebilirsiniz. Kestiğiniz makarnayı hemen kullanmayacaksanız buzluğa atabilirsiniz ya da makarnayı kurutabilirsiniz.
  8. Ravioli ve agnolotti gibi içi malzemeli makarna yapıyorsanız dondurmanız gerekecek, ama spagetti ve fettucine gibi makarnaları kurutabilirsiniz.
  9. Bu taze makarna ile ilgili paylaşımlarından ilki, zaman buldukça yenilerini ekleyeceğim.

One thought on “Taze Makarna Hamuru Tarifi,Nasıl Yapılır?”

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s