Tatli Tart Hamuru Nasıl Yapılır,Tarifi?

Fransiz Pate Sable denen bu tarif tatli tart yapmak icin kullanilan temel tart hamuru tarifi.Tarif TARTINE kitabindan uyarlanmistir.

TATLI TART HAMURU TARIFI MALZEMELERI

​4 tane 23 cm’lik tart ya da 12 tane 10 cm’lik tartlet yapar.​

  • 255 gr. tuzsuz tereyagi (oda sicakligi)
  • 200 gr. seker
  • 1 ml tuz
  • 2 yumurta
  • 500 gr. un

TATLI TART HAMURU TARIFI MALZEMELERI YAPILISI

1-Tereyagi, seker ve tuzu biraraya getirip karistirin.

2-Bir tane yumurta ekleyip tekrar karistirin.

3-Ikinci yumurtayi ekleyin.

4-En son unu ekleyip tum malzemeler biraraya gelene kadar iyice karistirin.

5-Hamuru 4 esit parcaya bolun, her parcayi yuvarlak bir disk haline getirip buzdolabi posetine ekleyip buzdolabina kaldirin. Hamur buzdolabinda en az iki saat beklemeli.Ya da buzdolabinda ertesi gune kadar da bekleyebilir. 

6-Hamuru hafif unlu mutfak tezgahinda acmaya baslayin, hamurun yapismamasi icin hamuru acarken dondurun. Hamur cok ince olmayacak, 3 mm kalinliginda olmali. 

7-Actiginiz hamuru istediginiz bir tart kalibina yerlestirin.

8-Sertlesmesi icin buzdolabina atin en az 15 dakika bekletin.

9-Firini 165 dereceye isitin ve tartlari pisirin. 

10- Yari pismis hamur tarifleri icin kucuk tart hamurunu 5-7 dakika, daha buyuk tart hamurunu 7-10 dakika pisirin.

11-Tart hamurunu tamamen pisirmek icin yukaridaki zaman 5 dakika daha ekleyin.

12-Tart hamurunu kullanmak icin sogumasini bekleyin.

13-Bu pismis hamur buzdolabinda 1 hafta, buzlukta ise 2 hafta saklanabilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s