Tortilla Ekmek/Lavaş Nasıl Yapılır,Tarifi?

Tortilla anavatanı Meksika olan bir ekmek ceşididir. Bu tortillari sandviç yapmak için de taco yapmak için de kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 2 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyagi
  • 1 bardaktan biraz az kaynamış sıcak su

YAPILIŞI

  1. Bir kapta unu, kabartma tozunu, tuzu ve yağı karıştırın.
  2. Suyu ekleyin ve karışımı bir çatal ile karıştırın.
  3. Hamur birleşmeye başlayınca üzerine un serpilmiş bir tezgaha alın ve hamuru 5-6 dakika yumuşuncaya kadar yoğurun.
  4. 30 dakika kadar üstünü kapatın ve dinlendirin.
  5. Eğer tortillaları yarın yapacaksanız hamuru 1 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
  6. Hamuru pişirmeye hazır olduğunuzda hamuru 10 parçaya bölün ve hamurları 15 cm dairelere açın. Hamur oda sıcaklığında olmalıdır.
  7. Yapışmaz veya döküm tavayı ısıtın ve tortilla’ları iki tarafını 1-2 dakika renkleri değişene kadar pişirin.

afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s