Fırında Kolay Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır,Tarifi?

Tavuk göğsü tavuğun en az yağsız ve bu nedenle tat vermesi zor olan parçası. Bu tarif ile hem kolay hem sağlıklı hem de lezzetli bir tavuk göğsü yemeği yapmayı başardım. Ben bile şaştım:) Tavuğumuzu taze domates, kurutulmuş domates ve taze baharatlar ile tatlandiriyoruz.

FIRINDA KOLAY TAVUK GOGSU TARIFI

Cok kolay ve lezzetli firinda tavuk gogsu tarifi

  • 4 derisiz kemiksiz tavuk göğsü
  • 250 gram çeri domates
  • 50 gram kurutulmuş domates (bir el tutami kadar)
  • 3 diş rendelenmis sarimsak
  • 1 adet doğranmış kırmızı soğan
  • 1 dal taze kekik
  • 4 dal maydonoz
  • 1 dal biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke (eger var ise)
  • 100 ml yemeklik zeytinyagi
  • tuz
  • karabiber
  1. Eger zamaniniz var ise tavugu 1-2 saat once disari cikartin ve iki tarafini tuz ile ovun ve oda sicakligina gelmesini bekleyin. Bu asama tavugunuzu daha lezzetli yapacaktir.

  2. Tavugu eklemeden once tavugu tavada muhurleyebilirsiniz de ama cok da gerekli degil.
  3. Firinizi 190 dereceye isitin.
  4. Ceri domatesleri ikiye kesip firin kabina ekleyin, sirasi ile kurutulmus domates, rendelenmis sarimsak, sogan ve tuz ekleyin. Tum malzemeleri iyice karistirin.
  5. Bu malzemelerin ustune tavuklarinizi yerlestirin. Cok ince kiydiginiz baharatlari tavugunuzun ustune yayin.
  6. En uste zeytinyagi, varsa balzamik sirke ve tuzu ekleyin.
  7. Tavugu 190 derecede 20-30 dakika kadar ya da tavuklar pisene kadar pisirin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s