En Lezzetli Brokoli Tarifi Nasıl Yapılır?


Her türlü sebzeyi kendi damak tadınıza göre lezzetlendirebilirsiniz. Sadece denemek gerek. Ben fırınlanmış sebze, limon ve parmesan peyniri sevdiğim için bu tam benim damak tadıma uygun:)

Özellikle de et yemeklerinin yanında iyi gidiyor. Ya da vejeteryan bir sofranın güzel bir parçası da olabilir. Yanında çorba ile.

Burada istediğiniz kadar brokoli kullanabilirsiniz. Ama 1 tepsiye koyacağınız brokoliler yanyana olsun, kalabalık üst üste olmasın.

Burada ölçü vermedim, çünkü burada göz kararı malzemeleri gönlünüzce ekleyebilirsiniz. Bu çok kolay bir tarif:)

  • Fırını 220 dereceye ısıtın.
  • Brokolileri kaynayan suda 2-3 dakika kaynatin ve sudan alir almaz soguk buzlu suya alip pisirmesini durdurun. Bu yontem brokolinin yesil rengini korumasi icin gereklidir.
  • Brokoli çiçeklerini yağlı kağıt ile kaplanmış bir fırın kabına yerleştirin. Brokoli çiçekleri Yanyana olmalı ve aralarında boşluk olmalı.
  • Üstüne yemeklik zeytinyağı, ince doğranmış sarımsak , tuz ve karabiber ekleyin..Karışımı eliniz ile karıştırın.
  • Fırında 220 derecede 20 dakika , brokoli çiçeklerinin rengi biraz dönene kadar pişirin.Fırın tepsisi ortada olmalı.
  • Piştikten sonra üstüne sızma zeytinyağı, limon suyu, limon suyu rendesi ve parmesan peyniri ekleyin.

Afiyet olsun 😋

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s